Πτυχιακές Εργασίες GRI-2012-9401

Τίτλος:Σχεδίαση και Υλοποίηση εφαρμογής κινητής συσκευής για τουριστική πλοήγηση.
Συγγραφείς:Καρύδη Αιμιλία.
Σχολή/Τμήμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Πληροφορικής
Γλώσσα:Ελληνικά
Φυσική Περιγραφή:111 σελ.
Ημ/νία έκδοσης:2012
Περίληψη:Τα κινητά τρίτης γενιάς έχουν φέρει επανάσταση στην σημερινή, διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογικά, κοινωνία μας. Με την συνεχή μείωση του κόστους των συσκευών, αυξάνεται η δημοτικότητά τους σε χρήστες κάθε ηλικίας. Οι εφαρμογές που αξιοποιούν την θέση του χρήστη, παρέχοντας πληροφορίες χρήσιμες πρωτίστως σε τουρίστες, εξελίσονται γρήγορα, χάρη στις νέες τεχνολογίες που προστίθενται στις συσκευές.

Θα εκτελέσουμε μια έρευνα πάνω στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές, στις πιο κοινές πλατφόρμες χρήσης. Αναγνωρίζουμε τα κύρια χαρακτηριστικά και τα προβλήματα που δημιουργούνται, τόσο σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και με το προγραμματιστικό κομμάτι των εφαρμογών. Ακόμη, παραθέτουμε μία ανάλυση, υπαρχόντων εφαρμογών για την Θεσσαλονίκη, στην οποία εστιάζει η εφαρμογή μας, αλλά και κάποιων δημοφιλών εφαρμογών για άλλες περιοχές. Τα αποτελέσματα την έρευνας μας αυτής, όρισαν και τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζει η εφαρμογή μας.

Δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για την πλατφόρμα iPad, προσδοκώντας στον αποτελεσματικό συνδυασμό των αναγκών των δύο μεγαλύτερων ομάδων στις οποίες απευθύνονται εφαρμογές του τύπου. Οι τουρίστες είναι η πιο συνηθισμένη όμάδα αλλά σπανίως καλύπτονται οι ανάγκες των ντόπιων κατοίκων μίας περιοχής. Με την εφαρμογή Horizon φιλοδοξούμε να παρέχουμε λύσεις και για τις δύο ομάδες συγκεντρώνοντας σημεία ενδιαφέροντος των κατηγοριών που τους ενδιαφέρουν. Ο βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βασης δεομένων με τέτοια σημεία. Μαζί με την βάση αυτή, προσφέρουμε υπηρεσίες αναζήτησης και προβολής των αποτελεσμάτων σε χάρτη, μαζί με την δυνατότητα προσθήκης σημείου στην βάση, από τον χρήστη. Ακόμη, θέτουμε τα θεμέλια ενός συστήματος σύνταξης προτάσεων το οποίο συνδυάζει αποτελεσματικά τις ετικέτες που συνοδεύουν κάθε σημείο, με το ιστορικό αναζητήσεων του χρήστη, για να ανακαλύψει σημεία που ο χρήστης δεν έχει επισκευθεί.

Τέλος, αξιολογούμε την εφαρμογή μέσω ερωτηματολογίου και συζητούμε μελλοντικές επεκτάσεις.
Επιβλέπων:Βακάλη, Αθηνά.
Λέξεις Κλειδιά:iPad, points of interest, χάρτες, πλοήγηση, σημεία ενδιαφέροντος, navigation
Σχετικά αρχεία:Πλήρες κείμενο: PDF Αρχείο με άδεια χρήσης Δείτε την σχετική άδεια κάνοντας κλικ εδώ!


 Δημιουργία εγγραφής 2012-09-24, τελευταία τροποποίηση 2015-04-30


Πλήρες κείμενο:
Κατέβασμα πλήρους κειμένου
PDF Αρχείο
με άδεια:Δείτε την σχετική άδεια κάνοντας κλικ εδώ!